1. AudioColor therapie

Onze lichaamscellen zijn in staat om te communiceren met de hersenen. Alle ervaringen die we in ons leven doormaken worden opgeslagen op onze zogenaamde harde schijf de Amygdalae.

AudioColor Therapie

Onze lichaamscellen zijn in staat om te communiceren met de hersenen.

AudioColor therapie

Onze lichaamscellen zijn in staat om te communiceren met de hersenen. Alle ervaringen die we in ons leven doormaken worden opgeslagen op onze zogenaamde harde schijf de Amygdalae. Onze hersenen geven als de Amygdalae zwaar belast is met traumatische ervaringen, dit in de brede zin van het woord, verkeerde signalen af aan het immuunsysteem waardoor onze cellen niet kunnen herstellen en er een constante stress-respons ontstaat.

AudioColor is in staat door middel van kleur en geluidstherapie de hersenen weer de juiste impulsen te geven waardoor herstel van de cel kan plaatsvinden. In de therapie wordt gekozen voor AudioColor therapie of Neurofeedback. Neurofeedback is in de behandeling milder daar u als cliënt dit zelf reguleert. Vaak is het echter noodzakelijk om de hersenen te dwingen om te veranderen of aan te passen aan een nieuw ontstane situatie. AudioColor is hiertoe in staat door de bipolaire aanwending van 12 verschillende kleuren en tonen.

2. Adrenale Stress vermindering middels BTN-2 Therapie

De Nederlandse Eric Notenboom is uitvinder van de BTN-2 therapie. Door middel van frequenties is deze therapie in staat om de stress hormonen te reguleren.

Adrenale Stress vermindering middels BTN-2 Therapie

De Nederlandse Eric Notenboom is uitvinder van de BTN-2 therapie.

Adrenale Stress vermindering middels BTN-2 Therapie

De Nederlandse Eric Notenboom is uitvinder van de BTN-2 therapie. Door middel van frequenties is deze therapie in staat om de stress hormonen te reguleren. Stress kan in het lichaam op vele manieren ontstaan. Met name stille ontstekingen die worden veroorzaakt door bacteriële of virale infecties, een niet optimaal functionerend microbioom, toxinen enz. enz. activeren inflammatoire cytokinen in het lichaam. Deze hormoonachtige stoffen activeren het immuunsysteem ter bescherming. Noodzakelijk, maar indien deze activatie langdurig aanwezig is wordt het beschermingsmechanisme onze vijand en is het lichaam niet meer in staat om een normale regulatie te bewerkstelligen. Stress vormt dan een blokkade in de therapie. Door de behandeling met de BTN-2 reguleren we adrenale stress waardoor de lichaamscellen weer ontvankelijk worden voor therapie.

3. Baunscheidt therapie

Baunscheidt therapie

Baunscheidt therapie

Deze therapievorm is ontwikkeld door Carl Baunscheidt, geboren in 1809. In de loop der jaren kreeg hij klachten aan zijn gewrichten. Op een avond werd hij gestoken door een mug op de rug van zijn hand. Na deze prik kreeg hij een ontstekingsreactie en toen deze genezen was, voelde hij een duidelijke verbetering van zijn klachten. Hij kon zijn hand beter bewegen. Dat zette hem aan tot het uitvinden van een apparaat waarmee hij zo’n muggenprik kon nabootsen. Hij ontwikkelde het zogenaamde Baunscheidt-apparaat, dit is een apparaat met 33 fijne naalden die kunstmatig ondiepe openingen in de huid maakt. Daarnaast ontwikkelde hij een olie waarvan de samenstelling tot op vandaag beschermd is. Deze olie wordt in de openingen gewreven en geeft een gelijke reactie als die van een muggenprik. Na proefnemingen was hij in een korte tijd van zijn klachten af. Zijn methode werd wereldberoemd. Zijn apparaat noemde hij de “levenswekker”.

Baunscheidt-therapie is een overprikkeling van de huidzenuwen, waardoor hun functie en doorbloeding gestimuleerd worden. Door de huidprikkeling worden de bloed- en lymfestroom gestimuleerd waardoor er een betere aanvoer van voedingsstoffen en zuurstof en een versnelde afvoer van afvalstoffen ontstaat. Dieper gelegen stuwingen kunnen door de betere bloedverdeling opgeheven worden.

4. Bemer Therapie

De fysische BEMER-Therapie is een effectieve ondersteuning.

Bemer Therapie

Bemer Therapie

De fysische BEMER-Therapie is een effectieve ondersteuning voor het gehele organisme dat wordt beperkt door een verstoorde microcirculatie als gevolg van een verminderde vasomotie. Vasomatie is de “pompbeweging “van de allerkleinste bloedvaten die het bloed goed verdelen binnen de lichamelijke en geestelijke vermogens.

5. Bioptron lichttherapie

Het gebruik van lichttherapie in de geneeskunde heeft een lange geschiedenis.

Bioptron Lichttherapie

Bioptron Lichttherapie

Het gebruik van lichttherapie in de geneeskunde heeft een lange geschiedenis. De eerste natuurlijke lichtbron die gebruikt in foto geneeskunde was natuurlijk zonlicht.  Tegenwoordig is bekend dat het menselijke organisme licht transformeert in elektrochemische energie wat een keten van biochemische reacties in cellen activeert.

Door het toepassen van kleurtherapie in combinatie met de Bioptron kan een breed scala aan secundaire problemen behandeld worden.

6. Body-Detox-voetbad

Het lichaam ondersteunen in zijn detoxificatie capaciteit is een belangrijk onderdeel van de therapie.

Body-Detox-voetbad

Body-Detox-voetbad

Het lichaam ondersteunen in zijn detoxificatie capaciteit is een belangrijk onderdeel van de therapie. Door de vaak jarenlange belasting met afvalstoffen dis-reguleren de nieren, lever

En het lymfesysteem. Door deze disregulatie slaat het lichaam de afvalstoffen op in zogenaamde depots. Tijdens het toedienen van de anderen therapie worden de afvalstoffen verhoogd afgegeven. Het detox-voetbad is in staat door een ionisatie proces wat door middel van elektriciteit wordt opgewekt in het bad het lichaam te stimuleren om afvalstoffen los te laten.

7. Colon Hydrotherapie

Infraroodstraling heeft een bevorderend effect op de doorbloeding van spieren, gewrichten, pezen en banden.

Colon Hydrotherapie

Colon Hydrotherapie

Colonhydrotherapie is een ontspannen behandeling om de darm te reinigen, die aangenaam en effectief verloopt. Een darmspoeling werkt als het nemen van een bad, maar dan van binnenuit. Door het ‘baden’ van de darm wordt deze grondig ontdaan van gasvorming, gistingsprocessen (candida) en een verharde, aangekoekte laag van giftige afvalstoffen. Ook vindt intensievere verwijdering (eliminatie) van afvalstoffen in de urine plaats.

Het water dat de darmen wordt ingebracht, wordt mede door het lichaam geabsorbeerd.

Dit verbetert de bloedcirculatie en dus ook het stofwisselingsproces van alle lichaamscellen.

De cellen kunnen hierdoor meer afvalstoffen kwijt, waardoor de giftige stoffen in het lichaam afnemen. Het lichaam kan nu weer sneller en effectiever afvalstoffen elimineren via de huid, nieren en de andere spijsverteringsorganen.
Colonhydrotherapie is een oude professie die al eeuwenlang een heel efficiënte uitwerking heeft op de gezondheid van de mens. Reinigen is voor veel volkeren een normale methode om een goede gezondheid van de mens te behouden. In Nederland neemt de bekendheid over colonhydrotherapie toe.

8. Full-Body-Infraroodtherapie

Infraroodstraling heeft een bevorderend effect op de doorbloeding van spieren, gewrichten, pezen en banden.

Full-Body-Infraroodtherapie

Full-Body-Infraroodtherapie

Infraroodstraling heeft een bevorderend effect op de doorbloeding van spieren, gewrichten, pezen en banden. Eveneens wordt de doorbloeding van het lichaamsweefsel bevorderd en het immuunsysteem geactiveerd. In feite wordt een kortdurende koorts reactie opgewekt.

De infraroodstraling wordt gecombineerd met magnesiumoxide lampen die snel een temperatuursverhoging te weeg brengt. Hierdoor neemt de lichaamstemperatuur toe en scheidt het lichaam door zweten afvalstoffen uit.

9. Intermittend Hypoxie training

tekst

Intermittend Hypoxie training

Intermittend Hypoxie training

tekst

10. Iris daglicht therapie

Iris daglicht therapie

Iris daglicht therapie

Lichttherapie is een behandeling waarbij u wordt blootgesteld aan intensief licht. Het licht is veel feller dan normaal kunstlicht, maar niet zo fel als op een zomerse dag buiten. Het licht komt binnen via de ogen. De hersenen gebruiken dit signaal waarschijnlijk om het dag- en nachtritme beter te regelen. In de lichte seizoenen heeft het buitenlicht dit effect. In de donkere seizoenen kan een gebrek aan daglicht leiden tot depressieve klachten bij mensen die hier gevoelig voor zijn. Lichttherapie is bij de meeste mensen met chronische vermoeidheid, slapeloosheid en een verstoord bioritme effectief.

11. Fotontherapie in combinatie met de LTN-4

Licht is leven, zonder licht is leven niet mogelijk. Iedereen kent de positieve uitwerking van zonlicht op ons welbevinden.

Fotontherapie

Licht is leven, zonder licht is leven niet mogelijk.

Fotontherapie

Licht is leven, zonder licht is leven niet mogelijk. Iedereen kent de positieve uitwerking van zonlicht op ons welbevinden. Fotonen zijn de kleinste deeltjes uit het zonlicht en zijn aanwezig als bouwstenen van atomen in alle menselijke, dierlijke en plantaardige cellen. Cellen zijn de bouwstenen van alle organen, weefsels en lichaamsvloeistoffen.

Als cellen beschadigd zijn, is de lichtintensiteit van de cellen verminderd. Wanneer een cel sterft dan is de lichtintensiteit volledig verdwenen. Bij Fotontherapie wordt licht  naar de beschadigde cellen geleid. Hierdoor worden de cellen gestimuleerd om zich te herstellen. Voor deze therapie wordt gebruik gemaakt van een apparaat genaamd Bionic 880.

Externe factoren zoals ongezonde voeding, milieuverontreiniging, stress, infecties met micro-organismen en vaccinaties kunnen een fotonentekort in lichaamscellen veroorzaken. Dit kan leiden tot diverse aandoeningen.

Fotonentherapie zorgt voor:

– Celstimulatie/celregeneratie

– Immuniteitsverbetering

– Hormoonregulering

– Harmonisering van lichaam en geest

Toepasbaar voor veel aandoeningen

Fotontherapie is toepasbaar voor veel aandoeningen zoals:

– Pijnklachten

– Huidproblemen

– Gewrichtsproblemen

– Trauma’s

– Wond- en littekenherstel

– Slaapstoornis

– Vermoeidheid

De behandeling wordt uitgevoerd met een behandelinstrument waarmee het fotonen bevattende licht wordt doorgegeven. Dit instrument wordt op enkele algemene plaatsen op het lichaam gehouden zoals de pols, de nek en het oor. Daarnaast wordt dit instrument zo mogelijk op de aangedane delen gehouden.

De behandeling met de Bionic 880 is niet belastend en duurt ongeveer een uur. Bijwerkingen zijn minimaal.

12. Hoog-toontherapie

Infraroodstraling heeft een bevorderend effect op de doorbloeding van spieren, gewrichten, pezen en banden.

Hoog-toontherapie

Hoog-toontherapie

Behandeling van neurologische aandoeningen met hoog-toon therapie is in Duitsland al vele jaren bekend. In Nederland is Healthynez Consultancy de enige kliniek die deze therapie toepast. Hoge tonen worden door de apparatuur omgezet in elektrische signalen. De unieke machine bevat vele therapie vormen met name op neurologisch gebied. Door deze geleiding leert het zenuwstelsel weer normaal te communiceren waardoor pijnklachten verminderen en de energieproductie in de mitochondriën toeneemt.

13. Vitaal infuus therapie

Tijdens de intensieve kuur wordt het lichaam ondersteund met vitaal stoffen.

Vitaal infuus therapie

Vitaal infuus therapie

Tijdens de intensieve kuur wordt het lichaam ondersteund met vitaal stoffen. Deze therapie is bedoeld om de lichaamscellen te voeden met noodzakelijke micronutriënten. Door deze toediening wordt vrije radicaal schade beperkt en krijgt het lichaam de bouwstenen binnen die het nodig heeft om te kunnen functioneren. Het grote voordeel van de infuustherapie is dat het maag-darmkanaal wordt ontzien. De infusen worden individueel samengesteld en kunnen uit verschillende stoffen zijn opgebouwd. Met namen vitaminen, mineralen, orgaanextracten en stoffen die de detox capaciteit van het lichaam ondersteunen worden in de infusen gebruikt. De therapie staat onder controle van de dienstdoende arts of verpleegkundige.

14. Injectietherapie naar dr. Ebert

Gebaseerd op het groot bloedbeeld worden injecties samengesteld of orale suppletie ingezet.

Injectietherapie naar dr. Ebert:

Injectietherapie naar dr. Ebert

Gebaseerd op het groot bloedbeeld worden injecties samengesteld of orale suppletie ingezet. Dr. Egbert (DE) doet al jarenlang onderzoek naar de invloed van homeopathie op bloedwaarden en heeft dank zij deze jarenlange ervaring met zorg complex middelen samengesteld die de lichaamscel regenereert.

15. Sanum therapie

tekst

Sanum therapie

Sanum therapie

tekst

16. Massagestoel therapie

tekst

Massagestoel therapie

Massagestoel therapie

tekst

17. Matrix-Select Therapie

Matrix-Select therapie omvat een specifieke cupping massage gecombineerd met orgaantherapie.

Matrix-Select Therapie

Matrix-Select Therapie

Matrix-Select therapie omvat een specifieke cupping massage gecombineerd met orgaantherapie. Door de cupping wordt het bindweefsel gedwongen om zijn toxinen los te laten. De matrix is in staat om de toxinen stroom in het lichaam te reguleren door het ondersteunen van de lever en nier stofwisseling. De Matrix therapie wordt op maat geschreven en is gebaseerd op de uitslagen van de V-Check.

18. Neurofeedback therapie

Neurofeedback (NFB), ook wel neurotherapieneurobiofeedback of eeg-biofeedback (EEGBF) genoemd, is een therapie waarbij de hersengolfactiviteit wordt omgezet in beelden, geluiden of trillingen.

Neurofeedback therapie

Neurofeedback therapie

Neurofeedback (NFB), ook wel neurotherapieneurobiofeedback of eeg-biofeedback (EEGBF) genoemd, is een therapie waarbij de hersengolfactiviteit wordt omgezet in beelden, geluiden of trillingen. Met behulp van deze “feedback” ([terugkoppeling]) kunnen we de eigen hersenactiviteit beïnvloeden. Bepaalde soorten hersengolven hangen namelijk rechtstreeks samen met bepaalde hersenactiviteiten. Zo blijken de trage corticale golven, ofwel de slow corticaal potentials (SCP), verband te houden met slaap en ontspanning, terwijl de snellere bètagolven juist duiden op concentratie. De bedoeling van neurofeedback is om de golven die met een bepaalde klacht verband houden te onderdrukken en de golven die de klacht verminderen juist te versterken.

19. Oligo therapie

Oligo therapie

Oligo therapie

Oligo therapie

De oligotherapie werd rond 1930 ontwikkeld door de Franse arts drs. Jacques Ménétrier. Volgens Ménétrier ligt de werkelijke oorzaak van aandoeningen ver terug in de tijd en beginnen deze door een verstoring van stofwisselingsprocessen op celniveau. De oligotherapie omvat de behandeling met mineralen die slechts in zeer kleine hoeveelheden in ons lichaam voorkomen. Deze mineralen regulieren enzymen (=katalysatoren) die op hun beurt bepaalde stofwisselingsprocessen in ons lichaam reguleren. Via het mondslijmvlies worden deze mineralen direct in het lichaam opgenomen. Zo wordt de lange weg via de darmen vermeden en kunnen verstoorde enzymreacties weer snel in goede banen worden geleid. De stofwisselingsprocessen krijgen daardoor weer hun natuurlijke verloop waardoor de patiënt zich beter gaat voelen.

De moderne oligotherapie:

De moderne oligotherapie heeft als doel: de verhoging van de opnamesnelheid en de efficiëntie van de werkzaamheid van sporenelementen in het lichaam. De hieruit ontstane combinatie van geselecteerde sporenelementencombinaties met geschikte plantensappen maakt een snelle en doelgerichte therapie mogelijk. De toepassing van de negen OligoPlant-combinaties maakt een snelle regulatie op celniveau mogelijk. De behandelend arts/therapeut zoekt in overeenstemming met de diagnose de passende combinatie tussen plantensap en sporenelement uit.
Deze informatie is bestemd voor collega´s, die in hun praktijk vaak met chronisch zieke en geblokkeerde patiënten te maken hebben. Op de volgende pagina’s worden de metabolische werking van sporenelementen en de familiaire karakters van planten besproken, evenals de typologie. Er worden nieuwe combinatiemogelijkheden bij diverse ziektebeelden besproken, waarbij de typologie van de patiënt steeds centraal staat.
De RP Vitamino-producten worden gekenmerkt door hun kracht om cellulaire stofwisselings¬processen te reguleren. Hierbij is gekozen voor bepaalde combinaties van sporenelementen en planten in één product. De phytomatrix bevordert het slijmvliestransport van de sporenelementen, direct de cellen in, waardoor een onmiddellijke compensatiekracht opgestart wordt.
Alle producten worden onder streng toezicht geproduceerd waardoor u verzekerd bent van hun zuiverheid en effectiviteit.

20. Orthomoleculaire therapie

Orthomoleculaire therapie

Orthomoleculaire therapie

Orthomoleculaire therapie

De term ‘orthomoleculair’ werd voor het eerst gebruikt in 1968, door professor Linus Pauling. Orthos komt uit het Grieks en betekent: juist, recht of gezond, en orthomoleculair staat voor: de moleculen betreffende. In de orthomoleculaire geneeskunde streeft men er dus naar met stoffen te werken die het lichaam zonder schade kan gebruiken en verwerken.
De wetenschap dat voeding een geneeskrachtige werking kan hebben stamt al van eeuwen geleden. Zo noemt Hippocrates (460-377 v Chr) meerdere malen de geneeskrachtige werking van voeding en hanteert Maimonides (1135-1204) de stelling dat: ‘geen enkele ziekte die door dieet kan worden genezen, met andere middelen dient te worden behandeld’. Dit idee raakte op de achtergrond toen, vanaf ongeveer 1850 de chirurgie steeds grotere resultaten boekte en na de tweede wereldoorlog, de antibiotica als krachtig middel tegen infectieziekten ontwikkeld werden. Naast deze zeer effectieve behandelmethoden werd de invloed van voeding als ondergeschikt ervaren.

In het begin van de 20e eeuw werden steeds meer gebreksziekten ontdekt die genezen konden worden door het toedienen van één vitamine. Een voorbeeld is scheurbuik dat te voorkomen en te genezen bleek met vitamine C. Dat voeding meer invloed heeft dan alleen het voorkomen van de typische gebreksziekten wordt steeds duidelijker vanaf ongeveer 1960.

Sindsdien blijkt uit een groeiend aantal wetenschappelijke onderzoeken dat er wel degelijk een niet te verwaarlozen relatie bestaat tussen voeding en ziekten. Zo is inmiddels duidelijk dat slechte voedingsgewoonten een rol spelen bij het ontstaan van bijvoorbeeld kanker en hart- en vaatziekten.

De inzet van orthomoleculaire suppletie wordt binnen het centrum gebaseerd op bloedonderzoek en kortdurend toegepast Het is veel belangrijker om de oorzaak van het tekort te achterhalen en op te lossen zodat het lichaam zelf weer in staat is om optimaal te

21. Osteopathie

Osteo betekent bot en Pathos ziekte.

Osteopathie

Osteopathie

Osteo betekent bot en Pathos ziekte. De wervelkolom en het bekken nemen een centrale plaats in, in de behandeling worden echter ook andere organen, de schedel, spieren, bloedvaten en het zenuwstelsel betrokken. Een van de belangrijkste principes van de osteopathie is juist dat het lichaam in zijn totaliteit bekeken wordt. Daar waar klachten aanwezig zijn, is zeker niet altijd de oorzaak van de klacht te vinden.  Zo kan het gebeuren dat iemand al jaren rugklachten heeft, maar dat de eigenlijke oorzaak een darmstoornis is. Andersom is het ook mogelijk dat een afwijking in de rug een darmprobleem veroorzaakt, zoals obstipatie. De osteopaat gaat op zoek naar de oorzaak van de klachten en zal door middel van corrigerende handgrepen, proberen het probleem aan te pakken.

Tijdens de intensieve kuur worden er 2 behandelingen ingepland. Doel van de osteopathie behandelingen is blokkaden die kunnen ontstaan door de verhoogde afgifte van afvalstoffen op de lever en/of nier stofwisseling te voorkomen. Eveneens verbeterd osteopathie de connectie tussen het Centraal en Perifeer zenuwstelsel.

22. VibroFit Therapie

VibroFit Therapie

VibroFit Therapie

De Vibrofit zet spieren en het lymfesysteem in een korte tijd aan het werk. De vibraties van de trilplaat zorgen ervoor dat je lichaam de beweging ervaart als wandelen, joggen of hardlopen, afhankelijk van de intensiteit. De trilplaat heeft 99 intensiteit niveaus. De trillingen zorgen ook voor een betere bloedcirculatie waardoor de spieren beter doorbloed worden en de afvalstoffen uit het lichaam versnelt worden afgevoerd.

23. Zuurstoftherapie naar Prof.Dr van Ardenne

De helende werking van zuurstof is al reeds tientallen jaren bekend.

Zuurstoftherapie

Zuurstoftherapie naar Prof.dr van Ardenne

De helende werking van zuurstof is al reeds tientallen jaren bekend. Zuurstof is de basis van het leven en heeft een sterke vitalisering en regenererende werking op onze lichaamscellen. De zuurstoftherapie is bedoeld om de doorbloeding in het weefsel te verbeteren zodat de voedingsstoffen die je binnen krijgt beter worden opgenomen. Door middel van een ionisator wordt 4 L-zuurstof per minuut via een masker toegediend. Tijdens deze therapie is beweging belangrijk. Dit passen we in de praktijk toe door middel van een recumbent of roei training.

24. Zuurstof sauna therapie

Zuurstof sauna therapie

Zuurstof sauna therapie

© Copyright - HEALTHYNEZ CONSULTANCY B.V. | Webdesign by PageBoss