Oligo Therapie Behandeling

Wat is oligotherapie?

‘Oligo’ komt uit het Grieks en betekent ‘weinig/klein’. ‘Oligotherapie’ betekent dan ook ‘therapie van de kleine hoeveelheden’. Bij oligotherapie worden zeer kleine hoeveelheden sporenelementen gegeven, die het lichaam in staat stellen om verstoorde stofwisselings functies te normaliseren.

Het ontstaan van de oligotherapie

De oligotherapie werd rond 1930 ontwikkeld door de Franse arts drs. Jacques Ménétrier. Volgens Ménétrier ligt de werkelijke oorzaak van aandoeningen ver terug in de tijd en beginnen deze door een verstoring van stofwisselingsprocessen op celniveau. De oligotherapie omvat de behandeling met mineralen die slechts in zeer kleine hoeveelheden in ons lichaam voorkomen. Deze mineralen regulieren enzymen (=katalysatoren) die op hun beurt bepaalde stofwisselingsprocessen in ons lichaam reguleren. Via het mondslijmvlies worden deze mineralen direct in het lichaam opgenomen. Zo wordt de lange weg via de darmen vermeden en kunnen verstoorde enzymreacties weer snel in goede banen worden geleid. De stofwisselingsprocessen krijgen daardoor weer hun natuurlijke verloop waardoor de patiënt zich beter gaat voelen.

De oligotherapie heeft als doel: de verhoging van de opnamesnelheid en de efficiëntie van de werkzaamheid van sporenelementen in het lichaam. De hieruit ontstane combinatie van geselecteerde sporenelementencombinaties met geschikte plantensappen maakt een snelle en doelgerichte therapie mogelijk.

Met de oligotherapie worden vooral klachten behandeld die veroorzaakt worden door onvoldoende werking van het metabolisme. De toediening van kleine hoeveelheden sporenelementencombinaties met plantensappen is onder andere werkzaam bij:
1. Allergieën
2. Reumatische- en gewrichtsklachten
3. Chronische infecties, bijv. luchtwegen, oren, urethra, blaas, etc.
4. Recidieven in het algemeen
5. Reinigingskuren
6. Celstofwisselingproblemen

De producten zijn geschikt voor kinderen, volwassenen en ouderen. De oligotherapie kan gecombineerd worden met zowel de reguliere als de alternatieve geneeskunde. Is bijvoorbeeld de inname van een antibioticum noodzakelijk of moet men vanwege kanker een chemokuur ondergaan, dan zal de Oligotherapie de werkzaamheid van de ingenomen medicijnen verhogen en mogelijke bij- en wisselwerkingen minimaliseren. De sporen-
ele¬menten en plantencombinaties worden individueel ingezet en hebben een brede werking.

Back to Top